En sann nordisk julatmosfär - du hittar allt i Köpenhamn!

2018-11-28

Jul i Köpenhamn sätter ljus på konceptet hygge var lokalbefolkningen och turister får njuta av sällskapet och utsökta godsaker omslutna av de man tycker om mest och i en intim, mysig miljö. Till exempel: Tivoli, julmarknaderna, och de många julmarknaderna som serverar traditionella, danska juldelikatesser.  

 


Staden-i-staden Christiania i Köpenhamn ordnar varje december en julmarknad, vilket är en okonventionell Yuletide-mässa som påminner om en orientalisk basar. Stig in i liv och rörelse och vandra genom de många stånd som bjuder på fina hantverksartiklar, så som: handgjorda smycken, speglad, ljushållare smidda i järn, julmobiler utklippta i papper, kläder och mycket, mycket mer. Delta i en tidskänd Köpenhamns jultradition, och ta in den doftande liksom livfulla atmosfären på denna väldigt annorlunda marknad i Den Grå Hal i Christiania. 
Från 8 december til 20 december.

 


Danska superstjärnan s Europa tour 2018 kulminerar med en gigantisk show på hemmabanan i Royal Arena, Köpenhamn 1. december. MØs vännina och tillika samarbetspartner, finska Alma, agerar som support. 

 


Under decembers två första helger, förändras Carlsbergs bryggeri till en rustik bakgrund till en julmarknad där man kan trivas med varm mjöd gjord på öl och tillfredsställa sina julmunchies hos några av de främsta leverantörerna där. 

Bonus tips: Gratis bus avgår från Radisson Blu Royal Hotel varje timme mellan kl 11 och kl 15. 

 


Att uppleva julen på Tivoli är en kär tradition bland Köpenhamnborna och utan tvekan stadens nummer ett-julmarknad med julklappar, dekorationer, snacks, kakor, godsaker och varma drycker. De historiska trädgårdarna kommer vara fyllda med dekorerade trähus, snötäckta träd, Jultomtens renar, julbelysning och en sann nordisk julatmosfär. 


Det är ett juläventyr för hela familjen, när Tivoli's egna produktion av Nötknäckaren intar koncertsalen och förvandlar den till ren magi med imponerande piruetter, glittrande stjärnor, symfonisk musik och en förtrollande sagoatmosfär. Tivoli's Nötknäckaren har blivit sedd av över 100.000 julgäster och ingen annan än danska drottningen Margrethe har ännu en gång varit ansvarig för föreställningens dekor och kostymer. 

 

Följ unga Clara in i en drömvärld, när hon efter en händelserik julafton faller in i en äventyrlig sömn, för att sedan vakna upp i den bästa av världar: Tivoli. Tillsammans med Harlekin, Columbine, Pjerrot och Claras älskade Nötknäckare, får Clara en natts sömn hon sent ska glömma - fylld med äventyr, dans och musik. 

 


Julen anländer definitivt tidigt i år, då den globala superstjärnan, vokalfenomenet och den internationella ikonen Mariah Carey kommer till Royal Arena och Köpenhamn 4 december med den mycket framgångsrika och kritikerrosade All You Want for Christmas is You Tour. Med en fantastisk prestanda med Mariah Carey och hennes mest kända och älskade jullåtar och klassiker, är All You Want for Christmas is You Tour den perfekta gåvan till jul.  

Nyårsafton i Köpenhamn 


En romantisk middag med din speciella någon eller en vild nyårsafton med dina vänner - du hittar allt i Köpenhamn! 


Titta på drottningens nyårstal på TV klockan 18:00. Vid midnatt lyssnar du på Rådhusets klocka slå 12, sjunger sedan med nationalsången och har en del av den traditionella marcipankakan, kransekage, tillsammans med ett glas champagne. Festa till gryningen, medan fyrverkerierna bullrar, och du har firat nyår som en sann dansk. 


Om du vill kombinera en klassisk Köpenhamns attraktion med en unik fest på årets sista natt, är Tivoli det perfekta valet. Öppet på nyårsafton kan du njuta av en trevlig middag på en av trädgårdsrestaurangerna, ta ritten fram till klockan 22.00 och titta på den översta fyrverkeriprisen tända himlen vid midnatt. 
Varmt välkommen till oss på Hotel Copenhagen, endast 15 minuters promenad från julens händelsecentrum.  Slå Er ner hos oss, ta en kopp varm glögg och njut av er vistelse i Köpenhamn. 

  

Hotel Copenhagen med personal önskar Er en riktigt God Jul & Gott Nytt År 2019 
Boka nu
reception@hotelcopenhagen.dk
Hotel Copenhagen
Egilsgade 33
2300 København S

Telefon: +45 32 96 27 27
Telefax: +45 32 96 83 08
 
reception@hotelcopenhagen.dk