Vårkänslor i Köpenhamn!

2019-04-02

Copenhagen Architecture Festival  

4.-14.4  

  

Copenhagen Architechture Festival grundades år 2014. Festivalen syftar till att ompröva arkitekturrepresentationen, belysa dess kvaliteter och mångfald och skapa diskussion. Festivalen bjuder på intressanta filmvisningar, föredrag, walks och masterclasses, workshops and internationella utställningar som tillsammans visas mångfalden som finns inom begreppet arkitektur. Vart år, har festivalen ett tema och detta år är det Changing Ideals. Temat är inspirerat av Bauhaus-rörelsen och Danmarks allmänna bostad. 

 

 

 

 

Tivoli - påsk & sommar 

Tivoli 

4.-22. april 

 

Våren är i luften och gula påskliljor; fjuniga påskalamm och färskt gröna trädknoppar väntar på dig i Tivoli under påsk säsongen. Njut av den fantastiska belysningen på Tivoli, påsk bodar, parader med Tivoli-Garden och mycket, mycket mer. 

 

Sommar i Tivoli är en magisk plats när blommor och buskar är i full blomst. Njut av en promenad i de vackra trädgårdarna som kombinerar exotisk arkitektur, historiska byggnader och trädgårdslandskap. På kvällen skapar tusentals glittrande lampor en ljus atmosfär som är helt unik. 

 

 

 

 

Aziz Ansari  

DR Koncerthuset  

8.-9.4 

 

Med den prisbelönte stjärnkomikern Aziz Ansaris nya stand-up show "Road to Nowhere" i DR Koncerthus, får publiken njuta av public comedy i världsklass. Komikern och tillika skådespelaren är känd för bl.a. TV-serierna "Master of None" and "Parks and Recreation". Världsturnén gör ett stopp i Köpenhamn och DR Koncerthusets Koncertsal 8. och 9. April. 

 

 

 

 

Michelle Obama  

Royal Arena  

9.4  

 

Besökare till Mrs. Obamas föreställning i Royal Arena kommer få höra hennes ärliga reflektioner om de erfarenheter och händelser, både offentliga och privata, som har format henne - från hennes barndom i de södra delarna av Chicago till åren då hon balanserade mellan de krav som ställs på henne som mamma och som affärskvinna, till åren hon spenderade på den mest kända adressen i världen. Michelle Obama har blivit en av de mest ikoniska och mest övertygande kvinnorna i vår tid. Som USA:s First Lady - den första afroamerikan som tjänstgjort i den rollen - hjälpte hon till att skapa det mest välkomnande och inkluderande Vita Huset i historien, samtidigt som hon etablerade sig som en stark förespråkare för kvinnor och tjejer i USA och runt om i världen. Moderator: Rachel Ray.

 

 

 

 

Handboll, EM-kval  

Royal Arena  

13.4  

 

Gulddammet har knappt lagt sig, förrän det är igen dags för Köpenhamnborna att igen få se skymten av de regerande danska världsmästarna. Det händer, då det danska herrhandbollslandslaget återvänder till Royal Arena. Tillsammans med det färöiska handbollsförbundet arrangerar Dansk Håndbold Forbund ett dubbelt EM-kvalevenemang lördagen 13 april. Färöarna möter först Ukraina kl 17.45 och därefter tar Danmark emot Montenegro kl 20.15. 

 

 

 

 

Dejlig er Norden  

DR Koncerthuset  

15.4  

 

Vi älskar att reta varandra. Vi är ärkefiender när vi möts i idrottssammanhang. Vi har även varit i krig med varandra flera gånger. Men vi har också mycket gemensamt. De nordiska länderna delar kultur, historia, värderingar, språk och humor i en unik vänskap som sträcker sig tillbaka i tusentals år. 

Vi firar denna vänskap den 15 april med en stor galashow i konserthuset i DR konserthuset. Gala-showen hålls i samband med 100-årsdagen av grundandet av föreningen NORDEN, som grundades som en fredsrörelse efter första världskriget och senare spelade en aktiv politisk roll i samband med inrättandet av Nordiska rådet och Nordiska ministerrådet.  

Utställningen är baserad på de samhällen och likheter som de nordiska länderna har byggt upp över tiden, men som i alla syskonförhållanden finns det också utrymme för att älska att retas. 

Från Mumintrollen till Mø - nordiska artister har väckt resonans över hela världen. Men vad är de gemensamma egenskaperna i den nordiska kulturen verkligen? Under showen tar vi en resa genom nordisk musik, litteratur, TV och matlagning på jakt efter det som binder oss tillsammans som människor och kulturer. 

Vi får besök av en rad nordiska musiker som möts över genrer och gränser - från pop och jazz till hiphop, klassisk och körsång. På scenen hittar du också komiker, dansare och skådespelare från de fem nordiska länderna. 

Följ med oss på en varm och underhållande kväll när det nordiska samhället firas med en magnifik gala i konserthuset. En föreställning som överflödar i nordisk musik, litteratur, historia och humor i ett firande av vårt gemensamma förflutna, nutid och framtid. 

 

 

 

 

Drottningens Margrethes födelsedag  

Amalienborg  

16.4  

  

Den 16 april äger HM Drottning Margrethe II födelsedag rum. Födelsedagen präglas varje år av drottningen och hennes familj på Amalienborgspalatset, där de går ut på balkongerna för att hälsa på danskarna vid middagstid. Torget framför palatset är vanligtvis fyllt med danskare och besökare, som önskar drottningen grattis på födelsedagen. Vakten kommer att bära sina röda galauniformer för byte av vakt. 

 

  

 

 

 

Påsk  

19.-22.4  

 

 

 

 

48Hours Festival  

26.-28.4  

  

48TIMER är namnet på en årlig kulturfestival på Nørrebro. Under de senaste årtiondena, har Nørrebro utvecklats till ett av Köpenhamns hetaste kvarter med en multi-kulturell mix och en tillströmning av unga ortsbor, och denna festival är en bra möjlighet att uppleva Nørrebros fängslande kulturliv. 

48HOURS erbjuder många spännande och varierade sätt att uppleva den livliga Nørrebro, inklusive evenemang för barn, stora konserter, spännande workshops, gatuparty, konstutställningar och mycket mer. 

 

 

 

 

The Illusionists: Direct from Broadway 

Royal Arena  

26.-27.4  

 

Efter att ha satt rekord runt om i världen, är Broadways bästsäljande magiska show, "The Illusionists: Direct from Broadway", nu redo att fascinera publiken på Royal Arena i Köpenhamn den 26.-27. april 2019. I denna imponerande prestation kan du uppleva några av världens mest begåvade magiker. Miljoner människor runt om i världen har bevittnat dessa otroliga talanger, som tillsammans utgör "Illusionisterna: Direct from Broadway". Som publik ser man knep som tanke på läsning, levitation och försvinnande nummer. Föreställningen imponerar publiken i alla åldrar med några av de mest chockerande och häpnadsväckande siffrorna någonsin satt ihop på ett stadium. 

 

 

 

 

Copenhagen Sakura Festival  

Langelinie Park  

27.-28.4  

  

Copenhagen Sakura Festival tar den japanska traditionen till Köpenhamn med ett kulturellt evenemang i Langelinie Park sista helgen i april, då områdets 200 Sakura-träd kommer stå i en präktig blomsterhimmel.

 
Boka nu
reception@hotelcopenhagen.dk
Hotel Copenhagen
Egilsgade 33
2300 København S

Telefon: +45 32 96 27 27
Telefax: +45 32 96 83 08
 
reception@hotelcopenhagen.dk